Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

A csekkfizetés és a pénzküldés a legnépszerűbbek a MobilePay-nél

2014/04/16. - írta: Mobilpénztárca

Már az első napokban több száz tranzakciót végeztek az Erste ügyfelei a bank új MobilePay alkalmazásával.

Sikeresen indította egy hónapja komplex mobilfizetési szolgáltatását az Erste Bank – derül ki az első adatokból. Már az első napokban több száz tranzakciót végeztek az ügyfelek, és számuk folyamatosan növekszik. A MobilePayen keresztül fizetett parkolás átlagos összege 400-500 forint között mozog, míg az átlagos csekkbefizetés 8-9 ezer forint körül alakul.

A három legnépszerűbb tranzakció a csekkbefizetés, a pénzküldés és a parkolás.

A Cellum-csoport által fejlesztett alkalmazást letöltő ügyfelek okostelefonjuk segítségével sorban állás nélkül fizethetnek be gépi kitöltésű postai sárga és fehér csekkeket, a parkolási díj is rendezhető a telefonnal, az autópálya-matrica vásárlás is pár másodperc alatt elvégezhető, illetve a mobilegyenleg is feltölthető mindhárom szolgáltató esetében.

Mint azzal a Mobilfizetés Blog nemrég bővebben is foglalkozott, a MobilePay egyik legérdekesebb szolgáltatása, hogy a felhasználók egy gombnyomással utalhatnak pénzt ismerőseiknek.

A bank egyébként nemrég azt közölte, ügyfelei a következő időszakban további, a mindennapi pénzügyeik intézését megkönnyítő digitális megoldásokra számíthatnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr186043947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása