Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Elképesztő fotók: a falról vásárolnak a metróban

2014/03/21. - írta: Mobilpénztárca

Vajon mit csinálnak a dél-koreaiak, miközben a metróra várnak? Például vásárolnak a mobiljukkal.

 

Úgy tűnik, bejött a Tescó virtuális szupermarkete Dél-Koreában. Helyi lapinformációk szerint a Cannes-i Arany Oroszlán reklámfesztiválon díjnyertes értékesítési ötlet első kampánya egy hónap alatt tízezernél is több vásárlót mozgatott meg, és 130 százalékkal növelte az áruházlánc online forgalmát.

szoul2.jpg
A dolog lényege, hogy a metróállomásokon sokszor látható óriásplakátok helyét virtuális üzletek vették át: élelmiszerboltok polcait ábrázolják a fotók. Az utasok okostelefonjaikkal beolvassák a termékekhez tartozó QR-kódot, egy alkalmazás segítségével megrendelik, és mire hazaérnek a munkából, a csomag már otthon várja őket. 

szoul.jpg

Egy éve sincs, hogy kísérletképpen egy metróállomáson hirdették meg a szolgáltatást, ma már élelmiszer-áruház működik így. A megoldás természetesen elsősorban az újdonság varázsa miatt népszerű, de valószínűleg azért is, mert ez egy meglehetősen egyszerű, gyors módja a bevásárlásnak, ráadásul mindezt a felhasználók "üres" idejükben, a metróra várva intézhetik. 

Magyarországon is létezik hasonló

A magyar vásárlók is találkozhattak már hasonló megoldással: 2012-ben a Shopline és a G-Roby plakátjairól vásárolhattunk, QR-kóddal, a MasterCard Mobile alkalmazás segítségével. A mobilfizetési alkalmazás egyik fontos eleme a QR-kódos fizetés: használhatjuk például csekkek, közüzemi számlák kiegyenlítésére, de a Rádió Tele5 Taxikban is fizethetünk gyorsan és egyszerűen, egy speciális QR-kód segítségével.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr925870384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása