Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Szilveszterkor érdemes előre rendelni a taxit - és a mobilunkkal fizetni

2013/12/31. - írta: Mobilpénztárca

Az ünnepek alatt szellősebb a tömegközlekedés, sokan azért is taxival járnak, mert nincs saját autójuk, vagy alkoholt fogyasztanak. A rendezvények és ünnepi bevásárlások miatt is nagyobb a taxiscégek forgalma december utolsó két hetében. Az év utolsó napján is érdemes előre tervezni, ha taxizni akarunk - és érdemes gyorsan, a mobilunkkal fizetni.

A szakemberek azt javasolják, hogy december 31-én kérjük előre a fuvart, így nem érhet minket kellemetlen meglepetés.

A Budapest Taxinál volt olyan nap, amikor 15 céges rendezvényre szállítottak résztvevőket – mivel ezek nagyjából egyszerre kezdődnek, ez sok autót lefoglal. Horváth Csaba vezérigazgató szerint a hazamenés egyszerűbb, mert nem egyszerre indulnak el az emberek.

MasterCardQR.jpg
A vezérigazgató az Indexnek elmondta: elképzelhető, hogy amikor ilyen leterheltség van, átmenetileg a nagy flottával rendelkező cégek is hosszabb, akár félórás kiállási idővel tudnak fuvart vállalni. Több taxistársaság bevezette idén a GPS-es fuvarkiosztási rendszert, mely hatékonyabbá teszi a fuvarok elosztását. A Budapest Taxinál a taxisoknak azt is megmutatja egy szoftver, hogy hol érdemes várakozniuk, amikor szabadok.

Fizess mobillal: gyorsabb, egyszerűbb

Már évek óta lehet okostelefonnal fizetni az egyik legnagyobb magyar taxi-társaság, a Budapest Taxi több száz autójában, a Cellum QR-kódra épülő megoldását használva. A technológia egyszerű: az utas beszkenneli a kocsiban lévő, sofőrhöz tartozó egyedi kódot, beüti a MasterCard Mobile mobilfizetési alkalmazásba a fuvardíjat és elindítja a tranzakciót; a sofőr pedig a POS-terminálon vagy sms-ben kap visszaigazolást a fizetésről. A MasterCard Mobile mobilfizetési megoldás biztonságos, gyors és kényelmes.


Egyrészt az utas könnyen, gyorsan, kényelmesen fizethet. Másrészt nagyobb biztonságban van, hiszen nincs szüksége készpénzre, míg a mobiltelefonja mindig kéznél van; és sokkal jobban nyomon követhetővé válik a taxi, mint szolgáltatás is. A rendszer minden adatot elektronikusan rögzít, így bármikor ellenőrizhető, hogy ki, mikor és főleg mennyiért vitte el az ügyfelet. Kevesebb az esély a túlszámlázásra vagy más visszaélésre, ráadásul akkor sem kell kétségbeesnünk, ha otthon felejtjük bankkártyánkat, vagy elfogyott a készpénzünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr775718684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása