Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Fél 10-kor nagyszínpadnál, pont a keverőpult előtt

2013/07/31. - írta: Mobilpénztárca

A nyár a könnyűzenei fesztiválok igazi csúcsszezonja, Magyarország pedig az elmúlt években az ilyen rendezvények egyik kiemelt helyszínévé vált. A nemzetközi szaksajtó szerint a magyar rendezvények leginkább a körülményekben, a felszereltségben, a komfortosságban fejlődtek az elmúlt években. Ebbe a körbe tartoznak az újfajta fizetési technológiák is - a fejlődésbe már a mobilfizetés is bekapcsolódott.


Talán nem túlzás kijelenteni, hogy az európai fiatalok szemében Magyarország egyfajta fesztiválországként jelenik meg. Évről-évre több tízezer külföldit vonzanak a magyar zenei rendezvények, leginkább ár-érték arányban körözzük le a hasonló brit, holland, vagy német fesztiválokat. Az elmúlt években ugyanakkor érezhető fejlődésen mentek keresztül nagy fesztiváljaink: kényelmesebbek, tisztábbak lettek, egyszerűsödött a beengedés, a jegyvásárlás is.

fesztivaln.jpg


A látogatók az elmúlt években ismerkedhettek meg a nagy tömegeket vonzó rendezvények újfajta készpénzmentes fizetési eszközeivel, a különféle fesztiválkártyákkal is. Ezek működési elve, hogy a rendezvény területén működő feltöltőpontoknál készpénzzel vagy bankkártyával tetszőleges összeget helyezhetünk el rajtuk, majd a különböző bárpultoknál, büféknél gyorsan és egyszerűen fizethetünk velük, mellőzve a pénzváltás, a visszaadást, az aprópénz-kezelésének nehézségeit. A legtöbb esetben ez azt is jelenti, hogy látványosan csökkentek a sorok a pultok előtt, sokkal gyorsabban megérkeznek a vevőkhöz a söröskorsók vagy a hamburgerek, a szervezők pedig jobban átlátják a standok forgalmát.   

Az idei év egyik legnagyobb újdonsága, hogy még egy sort ki tudtak kerülni a fesztiválozók: a feltöltőpontokat is nyugodtan elfelejthették azok, akik néhány hete a zamárdiban megrendezett EFOTT-on szórakoztak. Egy technológiai újítással ugyanis lehetővé vált az, hogy mobilfizetéssel, telefonjuk segítségével töltsék fel fesztiválkártyájuk egyenlegét. Azok a látogatók, akik telefonjukra letöltötték a MasterCard Mobile alkalmazást, a feltöltések között megtalálhatták az EFOTT kártya feltöltési opciót is, ezzel pedig gyorsan, egyszerűen és biztonságosan helyezhették el fesztiválkártyájukon a kívánt összeget.

Jegyet is vásárolhatunk telefonunkkal

A leginkább fiatalok által látogatott fesztiváloknál egyre nagyobb hangsúly van az online jegyértékesítésen is, évről-évre többen vásárolják meg belépőjüket az interneten. Magyarországon tucatnyi jegyirodánál fizethetünk a mobiltelefonunk segítségével. A jegyrendelésnél a bankkártyás vagy banki átutalásos fizetés mellett keressük a MasterCard Mobile logóját: az oldal megfelelő ablakában adjuk meg a telefonszámunkat, és indítsuk el a fizetési folyamatot a megfelelő gomb megnyomásával.

Ezek után kapunk egy értesítést a telefonunkra, amely a fizetés adatait tartalmazza. Az üzenetben szerepel a kereskedő neve, a fizetendő összeg és a fizetési határidő. Végül megadjuk az mPIN kódot, kiválasztjuk azt a bankkártyát, amelyikkel fizetni szeretnénk. Ezután a telefonunkra visszaigazolást kapunk a tranzakció sikerességéről, valamint a webshop oldalán is tájékoztatnak a fizetés megtörténtéről.

Majd nincs más hátra: irány a nagyszínpad. Pont a keverőpult előtt találkozunk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr625435729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása