Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

A mobilfizetés is besegíthet az európai bankoknak

2013/02/23. - írta: Mobilpénztárca

Érdekes elemzést adott ki nemrég az európai bankrendszerről az Ernst & Young, a világ egyik vezető könyvvizsgáló, adó, és üzleti tanácsadó vállalata. Az biztos, hogy a következő hónapok sem lesznek egyszerűek a bankok számára, ugyanakkor a technológiai reformok, mint például a mobilfizetés elterjedése segíthet. 


Idén is nehéz év vár az európai bankokra: a vállalati és a lakossági hitelezés is tovább szűkül, valamint rekordot dönthetnek a bedőlt hitelek az eurózónában. Azonban nemcsak az eurót használó uniós, de a magyar pénzintézeteknek is komoly kihívásokra kell felkészülniük idén. A bankok számára döntő lesz, hogy a következő hónapokban képesek-e mélyreható reformokat bevezetni – derül ki az Ernst & Young legfrissebb elemzéséből.

Seregdy Tamás, az Ernst & Young Üzleti Tanácsadási Szolgáltatások Üzletágának igazgatója szerint a jelenlegi helyzetben szemléletváltásra van szükség a pénzügyi szektorban, minden eddiginél proaktívabb ügyfélmenedzsmentet kell kialakítaniuk a bankoknak. A bankoknak a következő hónapokban mélyreható reformokat kell véghezvinniük, hogy hosszútávon is biztosíthassák sikereiket. A siker érdekében a pénzintézeteknek tízpontos akciótervet érdemes követniük – mutat rá az Ernst & Young elemzése.

A tízpontos akcióterv részeként a pénzintézeteknek jobban kell alkalmazkodniuk a fogyasztói elvárásokhoz és személyre szabott szolgáltatásokat kell kínálniuk; felül kell vizsgálniuk termékskálájukat; át kell tekinteniük az egyes piacokon a fizikai és virtuális jelenlétüket; teljes cégre kiterjedő technológia megoldásokat kell bevezetniük; Az Ernst & Young elemzése az akcióterv egyik hangsúlyos elemeként kiemeli, hogy a pénzintézeteknek hatékony stratégiát kell kidolgozniuk a mobilfizetés világára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr785099829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása