Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Vásárlás mobilon: csaknem egymilliárdot költöttünk tavaly

2013/02/06. - írta: Mobilpénztárca

A legfrissebb számok szerint robbanásszerű növekedésnek indult a mobileszközökön keresztüli vásárlás Magyarországon a tavalyi évben.


Robbanásszerű növekedésnek indult a mobileszközökön keresztüli vásárlás Magyarországon - közölte szerdán a Vaterát is üzemeltető Allegroup.hu. A mobileszközökön keresztüli vásárlás a 2011-es 200 millió forintról csaknem egymilliárd forintra emelkedett tavaly. Figyelemreméltó eredmény, hogy a karácsonyi szezonban háromszorosára nőtt a forgalom az éves átlaghoz képest.

A közlemény kiemeli, hogy a viszonylag rossz gazdasági környezetben is kiugró karácsonyi szezon mutatta meg, hogy a felhasználók nagyra értékelik a ’vásárolni, de minél rövidebb idő alatt’ jelmondatot. Az okostelefonok e tekintetben kiemelt szerepet élveznek az e-kereskedelmi piacon, hiszen olyan környezetben is könnyen kezelhetőek, ahol laptopot a felhasználó már nem feltétlenül venne kézbe.

A forgalmi adatokból igazolódni látszik az a tény is, hogy ma már egyre szélesebb kör juthat hozzá Androidos készülékhez, és egyben engedheti meg magának azt is, hogy a készülékén vásároljon. Ugyanakkor az általában magasabb jövedelemmel rendelkező iPhone tulajdonosok is jelentősen növelték a forgalmat.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr385065443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása