Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Bulgáriában is piacra lép a Cellum: friss részletek

2013/01/25. - írta: Mobilpénztárca

Néhány napja már foglalkoztunk azzal, hogy Bulgáriában elindult a CellumPay mobilfizetési rendszer. A Mobilfizetés Blog most exkluzív betekintést nyújt a CellumPay működésébe, blogunknak nyilatkozott Svetoslav Ivanov értékesítési igazgató is.

 

Legutóbbi bejegyzésünkben számoltunk be arról, hogy tavaly decemberben elindult Bulgáriában a CellumPay mobilfizetési rendszer. A budapesti székhelyű Cellum-csoport legismertebb alkalmazását már több mint 60 ezren töltötték le okostelefonjukra Magyarországon - ahol a program MasterCard Mobile-ként ismert -; a rendszerhez csatlakozó szolgáltatók között találhatunk e-boltokat, jegyirodákat, távközlési és közüzemi szolgáltatókat, alapítványokat is.
cellumpay3.jpg
Decembertől tehát a bolgár felhasználók előtt is megnyílt az út, hogy használják a rendkívül biztonságos fizetési alkalmazást, a webshopok, szolgáltatók számára pedig adott a lehetőség arra, hogy csatlakozzanak a rendszerhez.

Bulgáriában 200 ezer aktív okostelefon-használó van, így az ország technológiai fejlettsége arányaiban hasonló a többi EU-országhoz képest - mondta el a Mobilfizetés Blognak Svetoslav Ivanov, a Cellum Bulgaria értékesítési igazgatója.

A menedzser szerint a bolgár okostelefon-használókat leginkább az ösztönzi a mobilfizetés használatára, hogy az alkalmazás kiemelkedően innovatív és felhasználóbarát. A CellumPay használata rendkívül egyszerű, ezért a felhasználók időt és pénzt takaríthatnak meg (ezeket az előnyöket hangsúlyozzák a marketingkampány során is).

A Cellum Bulgaria várakozásai szerint az idei évben 20 ezer főre nőhet a felhasználók tábora, év végéig 40-50 kereskedő, szolgáltató csatlakozhat a rendszerhez. Mint azt Svatoslav Ivanovtól megtudtuk, piacvezető vállalatok, szolgáltatók belépésére lehet számítani, például a kiskereskedelmi, a biztosítási, a jegyértékesítési, vagy a klasszikus e-commerce piacról. Olyan közismert és nagy múltú cégeket is találhatunk az elfogadóhelyek listáján, mint például a Veoila közműszolgáltató (a szófiai vízművek). Az értékesítési igazgató arra számít, hogy a felhasználók nagy arányban fizetnek majd be postai csekkeket a Cellum Mobile-lal (Magyarországon ez a legnépszerűbb mobilfizetési szolgáltatás), hamarosan pedig kulturális szolgáltatók is csatlakozhatnak a rendszerhez.

A CellumPay piacra lépésével az mDonation, azaz a mobiltelefonos adományozás is megjelenik Bulgáriában: az idei év első hónapjaiban a Vöröskereszt és az UNICEF is csatlakozik a programhoz, így a felhasználók rendkívül egyszerűen juttathatják el adományaikat az alapítványoknak.



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr95041796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása