Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Nagyot lökhet a Starbucks a mobilfizetés elterjedésén

2012/10/14. - írta: Mobilpénztárca

Mindig izgalmas, ha egy, a vásárlók milliói, tízmilliói által kedvelt vállalat próbál új technológiai megoldásokat széles körben elterjeszteni. Most akár az is elképzelhető, hogy a világ legnagyobb kávézólánca a mobilfizetés elterjedésének egyik kulcsszereplője lehet.


A hírek szerint ugyanis Amerikában már idén ősztől használható a Square mobilfizetési rendszer, több ezer Starbucks kávézóban. A két vállalat még a nyáron kezdte az együttműködést, miután a Starbucks 25 millió dollárt fektetett a mobil fizetési rendszerekkel foglalkozó vállalatba. Az együttműködés része volt, hogy a Square vállalta, hogy lehetővé teszi a mobil eszközzel történő fizetést a kávéházakban.


starbucks.jpg

Így működik

A Pay with Square elnevezésű alkalmazás - iPhone-ra és Androidra is letölthető- működési elve, hogy a felhasználó feltölti a számlához a bankkártyáját, és megnyit egy fület az étteremnek vagy boltnak. Ezután a bolt érzékeli a telefon helyét, ellenőrizheti a vásárló személyazonosságát, és a fizetési tranzakció automatikusan lezajlik. A Sturbucks eddig saját mobil fizető alkalmazását használta, a Square-rel kötött megállapodás azonban - a tervek szerint- csökkenteni fogja a mobil fizetések költségeit.

Szakértők szerint a világszerte ismert, és a fogyasztók által kedvelt lánc új fizetési megoldása komoly lökést adhat a mobilfizetés elterjedésének, ugyanakkor arról egyelőre még nincs hír, hogy mikor fogják más országokban is alkalmazni a technológiát.

A kávézólánc dolgozói számára viszont jó hír, hogy a fizetési megoldással borravalót is lehet adni a Starbucksban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr814847293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása