Trendek, technológiák, fogyasztói szokások - amit a mobilfizetés világáról tudni érdemes.

Okostelefon és McDonald's: ez már nem a Ponyvaregény

2012/09/05. - írta: Mobilpénztárca

Ha Vincent Vega mostanában járna Párizsban, és úgy döntene, hogy betér egy helyi McDonald's-ba, akár már mobiltelefonjáról is kérhetné kedvenc Le Big Macjét. 

30 francia gyorsétteremben teszteli ugyanis legújabb, mobilfizetési megoldását a PayPal és a McDonald's. Az okostelefonos alkalmazás rendkívül egyszerűen használható: a vásárló a McDonald's mobilalkalmazásán keresztül rendelheti meg kedvenc hamburgerét, menüjét, vagy egy pohár üdítőt. A PayPal-os fizetést követően az okostelefonos vásárlók számára fenntartott pulthoz sétál, és átveszi a megvásárolt termékeket.

A hírek szerint a PayPal a francia éttermeket egyfajta tesztüzemmódban működteti (mielőtt elgondolkozna például a rendszer amerikai bevezetésén). A francia McDonald's éttermek viszont alkalmasnak tűnnek a teszt helyszínére, hiszen ezernél is több étteremben találkozhattak már a vásárlók új technológiai megoldásokkal, például érintőképernyős rendelési terminálokkal.

mcdonalds.jpg

Egy a harmincból: ebben az étteremben is fizethetünk okostelefonnal


Ez a gyakorlatban azt is jelenti, hogy akár már azelőtt rendelhetünk, hogy belépnénk az étterembe, nem kell bajlódnunk a készpénzes vagy kártyás fizetéssel, sőt, a sorbanállással sincs gond. A McDonald's részéről a gyorsabb és hatékonyabb rendelés/fizetés egyértelműen hasznot jelent, a PayPal számára ugyanakkor hatalmas lehetőségek kínálkoznak a világ legnagyobb (30 ezer éttermet üzemeltető) hamburgerláncánál. Különösen annak fényében kell rákapcsolniuk, hogy a konkurens Square - hasonló alkalmazásával- már "lecsapott" a legnagyobb kávézóláncnak számító Starbucksra. 

(Rossz hír viszont Vincent Vegának, hogy a Sajtos negyedfontossal még a PayPal is bajban lenne.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilfizetes.blog.hu/api/trackback/id/tr374755466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása